Невјероватна прича о пилоту који је испао из авиона на висини од 7.000 метара и преживио VIDEO

G.S.
Foto: Twitter

Невјероватна прича о томе како је пилот Бритиш Ервејза исисан из пилотске кабине усред лета, висио на прозору и преживио.

Током лета од Бирмингема до Малаге, док је авион путовао изнад Оксфордшира, изненада су се разбила два од шест прозора у пилотској кабини.

Капетан Тим Ланкастер истргнут је са сједишта и исисан кроз прозор док је авион био на висини од око 7.000 метра.

Сила је такође разнијела врата пилотске кабине истргнувши их са шарки. Стјуарт Најџел Огден једва се одржао на ногама.

Господин Огден, непосредно послије несреће, дао је изјаву за Сандеј Морнинг:

-Окренуо сам се око себе и видио кроз отвор – гдје су требала да буду врата пилотске кабине – да нема предњег вјетробранског стакла, да је Тим, пилот, излетио кроз прозор – био је истргнут из појаса и све што сам могао да видим биле су његове ноге.-

Господин Огден је улетио у пилотску кабину и успио да ухвати пилота за ноге док је овај полако клизио кроз прозор.

-Затим сам прескочио контролну таблу и ухватио га за струк како бих га ухватио чвршће- објаснио је. -Кошуља му је била спала са леђа, а тијело је било савијено преко врха авиона.-

-Ноге су му биле заглављене у контролној табли и случајно су искључиле аутопилот. То је допринијело да се брзина авиона спусти на скоро 650 км / х кроз небо.-

Да драма буде већа, стјуарт Огден је и сам почео да клизи кроз прозор док је држао пилота, али је на срeћу други члан кабинске посаде Џон Хевард, дошао себи од шока, улетио у кабину и ухватио га за појас.

Стјуарт Огден је наставио причу:

-И даље сам држао Тима, али су ми руке постајале све слабије, а онда се он оклизнуо. Мислио сам да ц́у га изгубити, али се он пресавио у облику слова У око прозора. Лице му је лупало о прозор, крв му је излазила из носа и са стране главе, руке су му лепршале. Најстрашније од свега ми је било то што су му очи биле широм отворене. Никада док сам жив нец́у заборави тај призор-

Док је копилот Алистер Еткинсон полако покушавао да преузме контролу, друга стјуардеса по имену Симон такође је дошла до кокпита ухватила за ланац мушкараца, како би чвршће држали Тима.

Господин Огден је за Сандеј Тајмс додао: -Сећам се Алистера, копилота, како се бори да контролише авион и узвикује Мејдеј! Мејдеј!, на радио. Нико не зна како је Аластаир успио да стави авион под контролу.-

-Пустила сам Џона и отрчала сам назад да чувам путнике, који су чули прасак. Моја јадна колегиница Су Принц се сама бринула за све у авиону-рекла је стјуардеса Симон, која је, када је процијенила да стјуарти могу сами да држе Тима, отрчала назад у кабину да смирује путнике.

-Притисак на Аластеира мора да је био огроман – животи свих нас били су у његовим рукама. Али он је савршено спустио тај авион.

Авион је слетио на аеродром у Саутемптону, гдје су их дочекале хитне службе, преноси Национална Географија.

Потпуно невјероватно, али на срећу, пилот је доживио неколико прелома и имао промрзлине, али је преживио!

Према извjештају Службе за истрагу ваздушних несрећa након инцидента, мајстор је искористио погрешне шрафове за учвршћивање вјетробранског стакла.

У извештају се наводи да је процес уградње вјетробрана, који се догодио 27 сати прије полијетања авиона, у јуну 1990. године, „имао низ лоших радних пракси, лоше процјене и грешке у перцепцији“.

Господин Огден је послије несреће напустио Бритиш Ервејз и отишао да ради за војску спаса.

Капетан Тим Ланкастер је поново летио!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана