Зоран Кесић: Критиковаћемо власт, али ћемо оплести и по опозицији

Горан Обрадовић
Зоран Кесић: Критиковаћемо власт, али ћемо оплести и по опозицији

Моја екипа и ја ћемо се потрудити да у првој постизборној епизоди наше емисије представимо гледаоцима све позитивне аспекте оваквог изборног резултата. Могу слободно да кажем да ће то бити једна свечана, слављеничка, оптимистичка епизода. Око 49% емисије биће посвећено Александру Вучићу. Па има ли шта лепше од тога?

Рекао је ово у интервјуу новинар и аутор популарне емисије "24 минута" која се емитује и ради у продукцији телевизије Б92, а који је својим идејама заинтригирао јавност и привукао велику пажњу.

* ГЛАС: Да ли сте очекивали да ће ваша посљедња емисија, у којој је гостовао Драгољуб Мићко Љубичић, постићи овакав успјех?

КЕСИЋ: Мићко Љубичић је један од неколицине људи на јавној сцени које већ годинама изузетно ценим и којима се искрено дивим. Није Мићку први пут да гостује у мојим емисијама и сваки пут је то било нешто посебно. Вероватно сам и сам додатно инспирисан када сам са Мићком у кадру, јер није тајна да је, заједно са остатком Индексовог радио позоришта, био један од хероја мог детињства. Дакле, да. Био сам потпуно сигуран да ће Мићко, а са њим и цела епизода "развалити".

* ГЛАС: Како сте дошли на идеју да он као доктор износи од којих "болести" болују политичари и како да се излијече?

КЕСИЋ: То је била Мићкова идеја. Лик доктора је заправо лик који он тумачи у својој представи "Оне ствари". Сада смо га само прилагодили политичкој тематици, а уместо љубавних проблема које решава у оквиру своје представе, овде је тај Мићков доктор анализирао болести српских политичара. Испоставило се да је имао пуне руке посла.

* ГЛАС: Иза нас су избори у Србији. Шта можемо очекивати у Вашој сљедећој епизоди? Да ли ће бити анализа тих резултата из Вашег угла?

КЕСИЋ: Моја екипа и ја ћемо се потрудити да у првој постизборној епизоди наше емисије представимо гледаоцима све позитивне аспекте оваквог изборног резултата. Могу слободно да кажем да ће то бити једна свечана, слављеничка, оптимистичка епизода. Око 49% емисије биће посвећено Александру Вучићу. Па има ли шта лепше од тога?

* ГЛАС: Шта можемо очекивати у наредним епизодама?

КЕСИЋ: У наредним епизодама ћемо наставити да критикујемо власт, јер мало је досадно да их оволико баш сви воле и имају поверења у њих. Власт је ту да влада, а ми смо ту да их критикујемо. То је просто тако. Међутим, опозиција нам се тако лепо наместила да је врло могуће да ћемо по њима још лепше оплести него по овима на власти. Сем политике, бавићемо се и другим областима живота, друштвеним феноменима, културом, дакле, свим оним што нас инспирише.

* ГЛАС: Пратите ли политичка дешавања у Републици Српској и можемо ли очекивати неког из РС у Вашој емисији?

КЕСИЋ: Право да вам кажем, баш и не пратим. Генерално, ми у Београду слабо знамо шта се дешава у Републици Српској. Да ме питате за неки добар бенд, глумца, спортисту, макар и добру рибу из Републике Српске, извините, али тешко бих се досетио. А сигуран сам да свега тога има. Па зашто онда ја за то не знам, а сматрам себе прилично добро информисаним човеком? Е то је занимљива тема, која заслужује посебну пажњу и простор. Ја бих радо угостио некога из РС, али не знам кога.

* ГЛАС: Ко Вам највише помаже у уређивању емисије и каква је сарадња са екипом портала "Њуз.нет"?

КЕСИЋ: "Њуз.нет" и ја заједно стварамо "24 минута". Част ми је и задовољство што сам део такве екипе и функционишемо заиста феноменално. Увек истичем да је емисија коју гледате производ нашег тимског рада. Наравно да ће гледаоци прво помислити на мене када се поведе прича о "24 минута", што је и разумљиво. Али оно што износим у емисији пише неколико нас. Поносан сам на свој тим и надам се да ћемо дуго радити заједно.

* ГЛАС: У емисији "24 минута" угостили сте многе познате особе из Србије. Ко Вам је био најдражи гост и која вам је омиљена емисија?

КЕСИЋ: Најдража гошћа ми је Бранкица Станковић. Нећу рећи ништа ново када кажем да се дивим Бранкичиној храбрости и посвећености професији. Она се не појављује у забавним емисијама, па ми је тим пре било јако необично, истовремено и прилично захтевно, да с њом направим интервју. Како причати о озбиљним и тешким темама на забаван начин? Она ми је доста припомогла својом спонтаношћу и спремношћу да се мало с нама и поигра у емисији. Омиљена емисија, то не знам. Волим поједине делове разних емисија. Ниједна ми није од почетка до краја добра. Просто, увек мислим да може боље.

* ГЛАС: Да ли има неко кога бисте посебно вољели да угостите у емисији и има ли неко кога никада не бисте позвали?

КЕСИЋ: Посебно бих волео да угостим Драгана Стојковића Пиксија зато што сам га много волео као фудбалера и радо бих се сликао с њим за успомену. Никада не бих позвао личности за које мислим да својим радом и понашањем чине лоше менталном здрављу овог народа.

* ГЛАС: Да ли сте имали непријатности у приватном животу због Ваших емисија?

КЕСИЋ: Апсолутно не! Имао сам и имам искључиво пријатности. Просто је невероватно колико су реакције људи који нас гледају позитивне, поготову знајући да у емисији озбиљно критикујемо и спрдамо се на рачун многих утицајних и моћних људи. Помислио би човек да можда има неких којима се то не свиђа, али све више сам уверен да и ти којима се наша емисија не свиђа, не желе то јавно да кажу јер се плаше да ће испасти глупи у друштву.

* ГЛАС: Можете ли нам навести неке анегдоте које сте имали током снимања емисија?

КЕСИЋ: Најлепше анегдоте рађају се заправо по завршетку снимања, када заједно са нашим гостима одемо на пиће и "треће полувреме". Ево једног вица који нам је испричао Мићко Љубичић: Долази Цига код доктора па каже: "Докторе, је л' имаш прашак за буве?". Доктор му се благо насмеши па упита: "Буве!? А је л' за куцу или за мацу?". "Ма јок, за буве!", каже Цига.

Емисија

* ГЛАС: Можете ли нам објаснити како настају емисије, односно гдје налазите инспирацију?

КЕСИЋ: Емисије настају тако што у понедељак напишемо на табли у редакцији списак актуелних тема које бисмо могли да обрађујемо у емисији и онда бирамо оне најзахвалније.

Када изаберемо, онда радимо једну по једну. И тако пишемо, пишемо све док се не уморимо и не завршимо. У среду се ради финална верзија сценарија, додају се неке форе и увече снимамо емисију. У четвртак и петак се емисија монтира и у недељу је на програму. У међувремену се чујемо с потенцијалним гостима, правимо састанке с њима, договарамо се шта и како. Леп посао. Не бих га мењао за други.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана