Званичник САД: Тврдња Руса да су они убили Аднанија шала

Глас Српске
Званичник САД: Тврдња Руса да су они убили Аднанија шала

Вашингтон - Амерички званичници данас су окарактерисали тврдњу Русије да је убила портпарола Исламске државе Абу Мохамеда ал-Аднанија као "шалу", рекавши да је тај ваздушни удар извео амерички дрон.

Обамина администрација није свијесна никаквих чињеница које указују да је Русија умјешана у његову смрт, рекао је портпарол Бијеле куће, преноси Ројтерс.


Руско министарство одбране саопштило је раније данас да је Ал-Аднани убијен у ваздушном удару руских снага.

У саопштењу се наводи да је Аднани један од четрдесетак џихадиста убијених јуче у удару којег су руске снаге извеле на подручју Маратат-Ум Кауш, у провинцији Алепо у Сирији, пренио је Ројтерс.

"То је шала", рекао је неименовани војни званичник САД за АФП, замољен да прокоментарише ту тврдњу Москве.

"Било би забавно да није карактера руске кампање у Сирији", рекао је он.

Други амерички званичник рекао је да је удар извео дрон типа предатор који је испалио ракету на аутомобил у којем је, како се вјерује, био Аднани.

Ваздушни удар Пентагона спроведен је уз помоћ америчких снага за специјалне операције који сарађују са Централном обавијештајном агенцијом (ЦИА), рекао је тај званичник.

Пентагон је сада веома опрезан када је ријеч о потврђивању идентитета убијених у ударима пошто се раније дешавало да неког прогласи мртвим, а да се касније испостави да је та особа жива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана