Зорана Михајловић: Не разумијем негативне реакције из БиХ на пријатељски гест Београда

Срна
Зорана Михајловић: Не разумијем негативне реакције из БиХ на пријатељски гест Београда

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да не разумије негативне реакције једног броја политичара из БиХ на пријатељски гест Србије - донацију вакцина које је у Сарајеву уручио предсједник Србије Александар Вучић.

- Верујем да је Србија делима и примером показала пут којим треба да идемо, који води у будућност, а не враћању у прошлост, те да су боље од појединих политичара то разумели грађани који живе у суседним државама - навела је Михајловићева.

Она је истакла да је Србија, обезбјеђујући вакцине против вируса корона за своје грађане и помажући својим сусједима да и они почну вакцинацију, показала на дјелу како изгледа одговорно понашање једне државе, саопштено је из Владе Србије.

- И онда кад се све државе затварају у своје оквире, и кад је пандемија вируса корона додатно оголила проблем солидарности између држава, Србија је својим примером показала да се може радити и другачије, да можемо бити солидарни и према својим суседима - навела је Михајловићева.

Предсједник Србије Александар Вучић јуче је боравио у Сарајеву, гдје је на међународни аеродром допремљено 10.000 вакцина "Астра Зенека" које је Србија донирала БиХ за имунизацију њених грађана.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана