Златан Клокић: Лакши пут до међународног тржишта

Д. О.
Златан Клокић: Лакши пут до међународног тржишта

Бањалука - Република Српска направила је још један корак напријед да би заштитила своје надлежности у пословном окружењу и побољшала услуге домаћих привредника, а све с циљем да им буде омогућен што једноставнији излазак на међународно тржиште.

Ове кључне смјернице дате су у приједлогу стратегије инфраструктуре квалитета производа и услуга у РС од 2019. до 2023. године, коју је на сједници Народне скупштине Републике Српске представио министар за европске интеграције и међународну сарадњу РС Златан Клокић, а о којој није било расправе током засједања.

Приједлог би требало да буде усвојен данас, а његова реализација створиће могућност конкретног обезбјеђења средстава из ЕУ фондова и програма помоћи те других донатора. То потврђује и Клокић, који је за “Глас Српске” истакао да се приједлогом стратегије штите надлежности Републике Српске у пословном окружењу.

Истакао је да ће утврђивање јасних надлежности и планова правног и институционалног уређења, али и јачање ове области у Српској олакшати заступање ставова надлежних институција РС приликом израде програма усклађивања законодавства у БиХ са законодавством ЕУ.

- Овај документ је услов процеса европских интеграција и коришћења ЕУ фондова, а његовим усвајањем створиће се могућности за обезбјеђење средства из тих фондова, као и средстава других донатора - рекао је Клокић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана