Животно угрожено десет одсто пацијената заражених вирусом корона

ГС
Животно угрожено десет одсто пацијената заражених вирусом корона

БАЊАЛУКА - Због инфекције вирусом корона на болничком лијечењу у Српској тренутно се налазе 173 пацијента, од којих је 18 животно угрожено, показују подаци Института за јавно здравство Републике Српске, преноси портал Српскаинфо.

У Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци лијече се 52 особе, а највише је оних код којих је вирус довео до средње тешке клиничке слике - њих 30, док тешку клиничку слику имају четири пацијента. У овој установи је животно угрожено 13 пацијената, а сви они су прикључени на респираторе, док кисеоничку маску користи девет пацијената.

На респираторима је, уз то, још пет пацијената који се лијече у другим болницама у Српској, од чега двије у болници у Добоју, а по један пацијент у болницама у Фочи, Бијељини и Градишци.

У добојској болници је тренутно на лијечењу 49 пацијената, у Фочи 24 особе, у Источном Сарајеву 15, у Градишци девет пацијената, у Приједору је осам пацијената, по шест је смјештено у Зворнику и Бијељини, а четири пацијента се лијече у болници у Требињу.

По посљедњим подацима Института, до сада су се од вируса корона у Српској опоравило 5.603 особе, од чега највише из Бањалуке – 1.073, док је укупно 290 људи изгубило битку са короном, од којих пет у посљедња 24 часа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана