Због забране кретања кажњено 99 људи: За вријеме полицијског часа нападали полицију и ишли у крађе

Срна
Због забране кретања кажњено 99 људи: За вријеме полицијског часа нападали полицију и ишли у крађе

БАЊАЛУКА - У Републици Српској је у протекла 24 часа забиљежено 99 прекршаја у вези са ванредним стањем, а кршене су све прописане мјере које се односе на забрану кретања.

Санкционисано је 44 грађана у Српској због непоштовања закључка Републичког штаба за ванредне ситуације којим је забрањено кретање особа са навршених 65 година живота и више, те свим лицима на јавним површинама од 20 до пет часова, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Прекршајно је санкционисано 55 грађана који нису поштовали закључак Републичког штаба о забрани кретања у дане викенда изван мјеста њиховог пребивалишта боравишта у суботу од 12 до недјеље у 18 часова.

Евидентирано је једно лице које је прекршило изречену мјеру изолације и којем је уручен прекршајни налог, као и три кривична дјела против здравља људи.

Припадници Полицијске станице Србац су око 20.50 часова мјесту Повелич ухапсили лице чији су иницијали Н.М. из Српца, које је, управљајући путничким моторним возилом, прекршило наредбу о забрани кретања од 20 до пет часова.

Контролом је утврђено да је овом лицу истекла потврда о регистрацији путничког возила, а, осим тога, то лице је одбило да се подвргне алкотестирању, чиме је починило и прекршај из Закона о основама о безбједности саобраћаја БиХ.

Приликом транспорта службеним возилом, Н.М. је упућивао пријетње полицијском службенику који је приликом његовог хапшења задобио лакшу тјелесну повреду.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Непознато лице је у Улици Милоша Обилића у Бањалуци провалило у киоск "Минутица" у власништву "Гласа Српске".

Полицијски службеници су обавили увиђај, а тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу тешка крађа. С обзиром на то да је почињено у вријеме полицијског часа, учињено је и кривично дјело непоступање према здравственим прописима за вријеме епидемије.

Припадници Полицијске станице Бањалука Обилићево су у Крфској улици у Бањалуци затекли непознато лице лице које није поступило по мјери закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Српске.

Утврђено је да је ријеч о лицу А.П. из Бањалуке које код себе није имало дозволу за кретање. Код овог лица је уочена мања врећица у којој се налазио алат, погодан за вршење провала, због чега је ухапшено.

Тужилац се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

МУП Српске апелује да грађани поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Српској, којим се прописују ванредне мјере превенције ширења вируса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана