Zbog zabrane kretanja kažnjeno 99 ljudi: Za vrijeme policijskog časa napadali policiju i išli u krađe

Srna
Zbog zabrane kretanja kažnjeno 99 ljudi: Za vrijeme policijskog časa napadali policiju i išli u krađe

BANjALUKA - U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa zabilježeno 99 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem, a kršene su sve propisane mjere koje se odnose na zabranu kretanja.

Sankcionisano je 44 građana u Srpskoj zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije kojim je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, te svim licima na javnim površinama od 20 do pet časova, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Prekršajno je sankcionisano 55 građana koji nisu poštovali zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta boravišta u subotu od 12 do nedjelje u 18 časova.

Evidentirano je jedno lice koje je prekršilo izrečenu mjeru izolacije i kojem je uručen prekršajni nalog, kao i tri krivična djela protiv zdravlja ljudi.

Pripadnici Policijske stanice Srbac su oko 20.50 časova mjestu Povelič uhapsili lice čiji su inicijali N.M. iz Srpca, koje je, upravljajući putničkim motornim vozilom, prekršilo naredbu o zabrani kretanja od 20 do pet časova.

Kontrolom je utvrđeno da je ovom licu istekla potvrda o registraciji putničkog vozila, a, osim toga, to lice je odbilo da se podvrgne alkotestiranju, čime je počinilo i prekršaj iz Zakona o osnovama o bezbjednosti saobraćaja BiH.

Prilikom transporta službenim vozilom, N.M. je upućivao prijetnje policijskom službeniku koji je prilikom njegovog hapšenja zadobio lakšu tjelesnu povredu.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nepoznato lice je u Ulici Miloša Obilića u Banjaluci provalilo u kiosk "Minutica" u vlasništvu "Glasa Srpske".

Policijski službenici su obavili uviđaj, a tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu teška krađa. S obzirom na to da je počinjeno u vrijeme policijskog časa, učinjeno je i krivično djelo nepostupanje prema zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Pripadnici Policijske stanice Banjaluka Obilićevo su u Krfskoj ulici u Banjaluci zatekli nepoznato lice lice koje nije postupilo po mjeri zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srpske.

Utvrđeno je da je riječ o licu A.P. iz Banjaluke koje kod sebe nije imalo dozvolu za kretanje. Kod ovog lica je uočena manja vrećica u kojoj se nalazio alat, pogodan za vršenje provala, zbog čega je uhapšeno.

Tužilac se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

MUP Srpske apeluje da građani poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere prevencije širenja virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana