Због кише и клизишта обустављен саобраћај на више путних праваца

Срна
Због кише и клизишта обустављен саобраћај на више путних праваца

Бањалука - Због одрона и активираних клизиста обустављен је саобраћај на магистралним путевима М-4 Бања Лука –Приједор у мјесту Рамићи, М-4 Бања Лука-Челинац у мјесту Марјановац, као и на регионалном путу Р-473 Теслић-Тедин Хан у мјесту Каменица.

Због веће количине воде на коловозу обустављен је саобраћај на магистралном путу М-15 Приједор-Сански Мост у мјесту Жегер, као и на регионалним путевима: Р-469 Бановићи-Завидовићи (у мјесту Брештица),  Р-403а Цазин-Гата (у мјесту Тржачка Раштела) и Р-403б Цазин-Стијена-Љусина.

Због воде на коловозу отежано је саобраћање на магистралним путевима:  М-16.1 Бања Лука-Прњавор на улазу у Прњавор,  М-15 Приједор-Сански Мост у мјесту Чараково и М-5 Јајце-Мркоњић Град у мјесту Језеро.

Обилне кишне падавине успоравају и отежавају саобраћање и на осталим дионицама у БиХ.

На учестале одроне земље или камења упозоравамо  на  дионицама које пролазе кроз усјеке, као и преко планинских превоја.

На свим путним правцима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену тренутном стању и условима на путу.

Једном траком наизмјенично саобраћа се у тунелу Врандук ИИ, на магистралном путу М-17 Зеница-Немила, гдје се изводе санациони радови. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, долази до формирања дужих колона у оба смјера.

У току су и радови на санацији тунела Орманица на магистралном путу М-1.8 Сребреник-Орашје, гдје се саобраћа једном траком-наизмјенично.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана