Завршена меморијална академија Свако дијете - небо на земљи

Срна
Завршена меморијална академија Свако дијете - небо на земљи

Бањалука - У Бањалуци је завршена меморијална академија "Свако дијете - небо на земљи", централни догађај манифестације "Дани сјећања" која је посвећена страдању српске дјеце у ратовима у 20. вијеку.

На меморијалној академији у Културном центру Бански двор, која је почела интонирањем химне "Моја Република", говорио је предсједник Републике Српске Милорад Додик и директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић.


Академији су присуствовали премијер Жељка Цвијановић, министри у Влади Српске и члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, као и Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, предсједник Јеврејског културног центра у Бањалуци Арие Ливне, представници невладиних организација, потомци жртава, те бројне друге угледне личности.

Манифестација "Дани сјећања" биће завршена академијом "Дјецу вам нећу опростити" у Културном центру Источно Ново Сарајево у 20.00 часова. Носилац активности је Основна школа "Свети Сава" из Источног Новог Сарајева.

Манифестацију организује Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, под покровитељством предсједника Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана