Заражени БиХ студенти у Чешкој добили лијекове

Анадолија
Заражени БиХ студенти у Чешкој добили лијекове

САРАЈЕВО - Амбасадорка Босне и Херцеговине у Чешкој Републици Мартина Млинаревић наставља пружати сваки вид помоћи студентима из БиХ који се налазе у тој земљи, а овај пут је помогла да петеро бх. студената који су позитивни на вирус корона на вријеме добију лијекове.

"Дипломатија у вријеме корона вируса - кад сам у изолацији и у контакту с родитељима обољелих пет студената биљежим све лијекове које користе или им требају, па ме један диван Анел из Брна повеже с брачним паром Ћавар-Зељковић који живе у Оломоуцу, граду гдје су наши студенти, те им пошаљем у поруци све што студентима треба, а они изиђу с посла да им све купе и доставе у исти трен", написала је Млинаревић на свом Фејсбук профилу.

"А онда господин Бајагловић из Брна се побрине за јос двоје наших студената у истом дому чији су тестови негативни, али су исто у карантени. Мозда су тешка времена за бити амбасадор, али сјајна земља, мој вриједни тим амбасаде и изузетни људи које имам на располагању чине ме најсретнијом. Момци су добро и бити це добро. Ово је БиХ", додала је амбасадорка.

Амбасада Босне и Херцеговине у Прагу је у четвртак службено обавијестила Министарство иностраних послова Босне и Херцеговине да је од студената из БиХ који тренутно бораве на студију у Оломоуцу обавијештена да је петоро њих позитивно на вирус корона.

Студенти живе заједно у студентском дому, а резултати тестирања су стигли јуче. Сви су, одмах по сазнању да су позитивни, пребачени у дио дома који је пренамијењен за привремени изолаториј, те ће тамо боравити под надзором медицинског особља.

Амбасадорка Босне и Херцеговине у Чешкој Републици Мартина Млинаревић се службено обратила Министарству иностраних послова Чешке Републике, извијестила их о немилом догађају, те замолила за асистенцију студентима у случају да то буде неопходно

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана