Започете реформе правосуђа довести до краја

Срна
Започете реформе правосуђа довести до краја

Сарајево - Замјеник министра правде БиХ Незир Пивић и представници ЕУ на састанцима одржаним у Бриселу изразили су јасну опредијељеност да започете реформе правосуђа у БиХ треба довести до краја, саопштено је из Министарства правде БиХ.

Наглашавајући да је ово изузетно важан тренутак за БиХ, јер је у току припрема извјештаја Европске комисије о апликацији за чланство у ЕУ, генерални директор Дирекције за проширење и сусједство ЕУ Кристијан Данијелсон похвалио је досадашњи рад Подгрупе за правосуђе.


"У протеклом периоду договорено је много ствари у вези са реформом правосуђа, као што је издвајање апелационог одјељења Суда БиХ у самостални апелациони суд БиХ", рекао је Пивић и изразио увјерење да ће у наставку разговора бити постигнут договор о надлежностима судова, чиме би у потпуности била завршена реформа Суда БиХ.

Након тога, навео је, слиједе реформе Тужилаштва, Високог судског и тужилачког савјета те других институција, да би се заокружила реформа правосуђа на нивоу БиХ.

Током дводневне посјете Бриселу, Пивић се састао и са извјестиоцем Европског парламента за БиХ Кристијаном Дан Предом, те изасланицима европског комесара за проширење и сусједство Јоханеса Хана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана