Заједнички кандидат опозиције за градоначелника Приједора

Срна
Заједнички кандидат опозиције за градоначелника Приједора

БАЊАЛУКА - ПДП, СДС, ДНС, СПС и Листа за правду ред Небојше Вукановића имаће заједничког кандидата за градоначелника Приједора на ванредним изборима у овом граду, договорено је вечерас на састанку делегација ових опозиционих странака. Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић је рекао да је на састанку договорено и да опозиција настави заједнички да дјелује у наредном периоду.

"Наступићемо у оквиру колације, коју ћемо формирати до краја седмице, а очекујемо подршку и других опозиционих парија за нашег кандидата", рекао је Бореновић новинарима након састанка.

Говорећи о сутрашњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Бореновић је рекао да је став опозиције да не учествује у доношењу одлука у Парламентарној скупштини, док се не ријеши питање наметнутог Инцковог закона.

Он је рекао да исти став важи и за учествовање на сједници Представничког дома, уколико буде дозвољено обраћање Кристијану Шмиту, али да се још не зна да ли ће бити одржани одређени састанци, договори, на којима ће се изаћи са одређеним рјешењима.

Прдсједник СДС-а Мирко Шаровић је рекао да је на састанку закључено и да ће бити настављене активности у вези са организовањем протеста и окупљања, с обзиром да власт у Републици Српској, како је навео, није испунила ниједан од захтјева опозиције на протесту одржаном у Бањалуци 2. октобра.

Говорећи о најави предсједника Скупштине Србије Ивице Дачића да ће позвати представнике свих странака у Српској на заједнички састанак, Шаровић је рекао да ће се уколико добије позив сигурно одазвати, те да ће изнијети своје мишљење о питањима о којима се буде разговарало.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да су добили позив од замјеника предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Небојше Радмановића за заједнички састанак, на који ће се одазвати.

"Водићемо се закључцима Народне скупштине Српске, јер је то главна републичка институција, која представља народ Српске", рекао је Нешић.

Предсједник СПС-а Горан Селак је изразио задовољство јер су делегације опозиционих партија које имају представнике у Народној скупштини Српске договориле да у наредном периоду дјелују снажније и одлучније, те да договарају заједничке ставове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана