За одржавање мостова преко Саве и Уне два милиона марака

Ведрана Кулага
За одржавање мостова преко Саве и Уне два милиона марака

Сарајево - БиХ би у одржавање мостова са Хрватском, у наредне четири године, требало да уложи два милиона марака, наведено је у новој одлуци о увршћивању пројекта одржавања мостова у програм вишегодишњих капиталних улагања до 2024. године.

Одлука се, како пише, односи на ванредно одржавање и реконструкцију седам мостова на међудржавној граници БиХ и Хрватске.

- Ради се о мосту у Брчком, те мостовима код Орашја, Шамца, Брода, Градишке, Козарске Дубице и Новог Града - наведено је у одлуци. Пројекат се финансира из буџета БиХ, а од 2020. до 2014. године биће, сваке године, у те послове уложено по 400.000 марака.

Предсједништво БиХ је 2015. године донијело одлуку о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске о одржавању мостова на граници БиХ са Хрватском.

У складу са Законом о поступку закључивања и извршавања међународних уговора обављени су преговори, усаглашен текст Споразума о одржавању мостова на граници БиХ и Хрватске, који је парафиран 18. јула 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана