Za održavanje mostova preko Save i Une dva miliona maraka

Vedrana Kulaga
Za održavanje mostova preko Save i Une dva miliona maraka

Sarajevo - BiH bi u održavanje mostova sa Hrvatskom, u naredne četiri godine, trebalo da uloži dva miliona maraka, navedeno je u novoj odluci o uvršćivanju projekta održavanja mostova u program višegodišnjih kapitalnih ulaganja do 2024. godine.

Odluka se, kako piše, odnosi na vanredno održavanje i rekonstrukciju sedam mostova na međudržavnoj granici BiH i Hrvatske.

- Radi se o mostu u Brčkom, te mostovima kod Orašja, Šamca, Broda, Gradiške, Kozarske Dubice i Novog Grada - navedeno je u odluci. Projekat se finansira iz budžeta BiH, a od 2020. do 2014. godine biće, svake godine, u te poslove uloženo po 400.000 maraka.

Predsjedništvo BiH je 2015. godine donijelo odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske o održavanju mostova na granici BiH sa Hrvatskom.

U skladu sa Zakonom o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora obavljeni su pregovori, usaglašen tekst Sporazuma o održavanju mostova na granici BiH i Hrvatske, koji je parafiran 18. jula 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana