Вучић: Тражиће од нас де факто или де јуре признавање Косова

Танјуг
Вучић: Тражиће од нас де факто или де јуре признавање Косова

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да послије укидања такси очекује страховите притиске на Србију и да је питање тренутка када ће се од Србије тражити да де факто или де јуре призна Косово, са циљем да га убаце у УН.

Вучић је казао да, ипак, прво треба сачекати и видјети какву ће Приштина одлуку по питању такси донијети и да ли ће захтјевати реципроцитет, али да нема сумње да ће услиједити притисак на Србију.

На питање шта би подразумијевао Ахтисаријев план плус плус и да ли ће питати народ шта мисли о томе, предсједник каже да ће свакако народ бити питан,

"Даће они и више (од Ахтисаријевог плана), али ће тражити де факто или де јуро признавање Косова од Србије. Циљ је да убаце Косово у УН", казао је Вучић да је то оно што можемо да очекујемо у наредном периоду.

Вучић додаје да је само питање тренутка када ће то тражити од Србије, да ли за три или шест мјесеци или за годину дана, али да ће се то свакако догодити и да ће онда бити страховити притисци на нашу земљу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана