Вучић: Ко мисли да одлуке могу да се намећу, не чини добро никоме

Тањуг
Вучић: Ко мисли да одлуке могу да се намећу, не чини добро никоме

СКОПЉЕ - Онај ко је мислио да одлуке могу да се октроишу или намећу, и да буду усмјерене против интереса једног народа, чини се да није добро донио ни једном од народа у БиХ, како год то некоме изгледало, поручио је данас предсједник Србије Александар Вучић.

Вучић је у Скопљу, на питање у вези са ситуацијом у БиХ и Републици Српској, а поводом заоштравања ситуације између Сарајева и Бањалуке након одлуке Валентина Инцка о забрани негирања геноцида у Сребреници и да ли је тим поводом данас разговарао са српским чланом Председништва Милорадом Додиком, рекао да данас није разговарао са њим, али јесте синоћ, те поновио да ће са представницима РС разговарати у Београду, 4. августа.

"Нисам се чуо данас са Додиком. Јуче смо разговарали, али ћемо се видети 4. августа, примићемо руководство РС у Београду, пре обележавања годишњице ''Олује'' у Бусијама", рекао је Вучић.

Он је поручио да онај ко је мислило да одлуке могу да се октроишу или намећу, и да буду усмјерене против интереса једног народа, чини се да није добро донио ниједном од народа, како год то некоме изгледало.

"Разговараћемо и надам се да ће људи у БиХ и РС наћи рационалан начин да превазиђу тренутне проблеме, верујем у то. Да сачувамо мир", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана