Вучић: Београд увијек спреман за разговоре о свим темама

Срна
Вучић: Београд увијек спреман за разговоре о свим темама

БЕОГРАД - Предсједик Србије Александар Вучић изјавио је да се Србије не мијеша у унутрашнје односе у БиХ, али да је увијек спремна да разговара о свим темама и чује мишлјенје припадника бошнјачког и хрватског народа, а посебно руководства Републике Српске и српског народа предвођених Милорадом Додиком.

Вучић је истакао да се Србија, осим ако може да помогне на било који начин, не мијеша се у унутрашнје односе у БиХ и подржава интегритет како БиХ, тако и Републике Српске у оквиру БиХ.

“Увек смо спремни да разговарамо о свим темама не кидишући на лјуде који другачије мисле и спремни смо да чујемо шта о свему мисле припадници бошнјачког и хрватског народа, а посебно шта о свему томе мисли Република Српска, руководство Српске и српског народа предвођених Додиком”, рекао је Вучић новинарима на полигону “Пасулјанске ливаде”.

Предсједник Србије је рекао да није видио мапе о промјени граница у региону и да не спада у оне лјуде који ће да скачу некоме по глави, а да нешто нису ни видјели.

“Нисам гледао мапе, а једино сам разочаран потпуном интелектуалном демобилисаношћу наше интелектуалне јавности и елите и псеудоелите и офрље оценама нечега што нико није ни видео, нити се удубио на било који начин, већ су априори за или против нечега”, рекао је Вучић.

Он каже да се диви људима који су у стању да нешто критикују и дрвље и камење бацају на нешто што нису ни видјели.

“Постоји код нас једна армија људи која је задужена за то да када год би неко помислио да Срби нешто треба да добију било где и било кад, исте секунде као да панциром туку по свему и растурају све”, рекао је Вучић.

Он додаје да постоје ти апологетски приступи антисрпским идејама.

“Све што је против нас ми смо у стању одмах да хвалимо, а све што није директно против нас, е ако можемо то да згазимо као мрава у трави и то ћемо тако и да урадимо”, рекао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана