Возачима у БиХ би могла бити продужена регистрација ако им је истекла средином марта

Г.С.
Возачима у БиХ би могла бити продужена регистрација ако им је истекла средином марта

Возачима којима је истекла регистрација возила средином марта, од када се Босна и Херцеговина нашла у епидемиолошкој кризи због коронавируса, могло би бити продужено трајање регистрације.

Наиме, на ванредној сједници Савјета министара Босне и Херцеговине која је најављена за сутра, 1. априла, расправљаће се и о приједлогу Министарства саобраћаја и веза БиХ о продужењу важења регистрације возила.

Како портал klix.ba сазнаје, за возила којима је истекла регистрација послије 15. марта, уколико Савјет министара донесе одлуку, потврда о регистрацији ће важити до 30. априла. Возачи који управљају таквим возилима мораће имати полису осигурања.

С обзиром на сложене процедуре регистрације у БиХ које још увијек укључују чекање у редовима у МУП- овима и станицама за технички преглед, на овај начин ће се избјећи излагање грађана коронавирусу док су на снази мјере забране кретања.

Подсјећамо Србија и Хрватска су раније продужиле рок трајања регистрације возила како би олакшале грађанима епидемиолошку кризу.

Иначе, на ванредној сједници Савјета министара БиХ наће се и информација о реализацији закључака Предсједништва Босне и Херцеговине и дефинираних оперативних мјера за заустављање ширења вируса корона (САРС - Cov-2/COVID 19), затим информација о активностима које је потребно реализирати за приступање Босне и Херцеговине заједничком споразуму о јавним набавкама.

На дневном реду је и приједлог одлуке о тражењу међународне помоћи за заштиту и спашавање. (klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана