Вишковић: Приоритет - интерес народа и јачање Српске

Срна
Вишковић: Приоритет - интерес народа и јачање Српске

БИЈЕЉИНА - Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је Срни да је споразум ове партије са Странком демократске српске Семберије /СДСС/ Миће Мићића првенствено позив грађанима на саборност у интересу српског народа и јачања Републике Српске.

“Ово је порука и другим локалним заједницама да своје страначке размирице треба да оставимо по страни, а да нам буде интерес да се сви ујединимо око очувања Републике Српске и јачања простора на коме живимо”, рекао је Вишковић током вечерашње посјете Градској организацији СНСД у Бијељини.

Вишковић, који је у име Предсједништва СНСД задужен за град Бијељину, на састанку са Предсједништвом Градског одбора странке у овом граду разговарао је о јуче потписаном споразуму СНСД-а са СДСС-ом и припремама за јесење локалне изборе.

“Упознао сам чланство Предсједништва Градског одбора СНСД Бијељина са споразумом, чуо њихово мишљење. Задовољан сам размишљањем људи, а сада то треба презентовати чланству странке на подручју града и да што спремније уђемо у локалне изборе, били они у октобру или ће бити пролонгирани. Кад год да избори буду, ми ћемо као градска организација у Бијељини бити спремни”, поручио је он.

Вишковић је рекао да ће фокус у Бијељини бити на кандидатским листама, са циљем да освајања што више гласова за одборнике у градској скупштини.

Он није рекао име оног који ће на позицији градоначелника Бијељине, по споразуму, наслиједити Мићића, који треба да се повуче са позиције градоначелника за опште изборе 2022. године.

“Очекујем побједу СНСД и наших коалиционих партнера у Бијељини, Угљевику и Лопарама, да побиједе на локалним изборима и да преузму власт, јер доказали смо као коалиција на републичком нивоу да можемо и да заслужујемо да и у овим локалним заједницама од сљедећих избора наша коалиција буде на власти”, оцијенио је Вишковић.

Према његовим ријечима, Бијељина никада није била оштећена по питању подршке републичке власти у спровођењу значајних пројеката који су и до сада рађени, за вријеме власти СДС-а.

“Споразум је више порука нашим грађанима у Републици Српској да се окупљамо, да нам је интерес српског народа на првом мјесту и да имамо саборност, а пројекти ће се радити са сваком влашћу”, поручио је Вишковић.

Он је истакао да на првом мјесту треба да буду саборност и јединство, те да се пошаље порука - ако то може да ради Бијељина, зашто не би могле и остале локалне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана