Вишковић: Падавине ће јењавати, нема мјеста паници

Срна
Вишковић: Падавине ће јењавати, нема мјеста паници

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да се у наредном периоду на подручјима угроженим поплавама у Српској очекује двоструко мање кише, али да ће ситуација и даље бити помно праћена да би се избјегле људске жртве и материјална штета.

Вишковић је рекао новинарима у Бањалуци да је све правовремено урађено да би се спријечиле посљедице ове елементарне непогоде и да нема мјеста паници.

“У томе смо успјели, иако опасност није прошла. Нека се грађани понашају по налогу институција које прате ситуацију”, поручио је Вишковић.

Он је навео да ће се након поплава приступити анализи свих потеза, али и недостатака које на том плану треба отклонити да би се у будућности предуприједила штета.

Премијер Републике Српске најавио је да ће и сутра у 14.00 часова у Бањалуци бити одржан састанак Координационог тима Владе Српске за праћење стања усљед обилних падавина.

Вишковић је рекао да се тек 17. маја очекује повећање нивоа Саве у Градишци, о чему ће грађани на вријеме бити обавијештени.

Он је додао да ће се испуштање воде из акумулације Бочац одвијати контролисано да би се избјегле посљедице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана