Вишковић: Исправна одлука Чавића да преда власт СНСД-у

Срна
Вишковић: Исправна одлука Чавића да преда власт СНСД-у

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић сматра да је бивши предсједник Српске Драган Чавић 2005. године донио исправну одлуку када је власт у Републици Српскј предао СНСД-у.

Током скупштинске расправе о информацији о неуставној трансформацији дејтонске БиХ и утицају на положај и права Републике Српске, Вишковић је истакао да је та одлука била на добробит Српске, што ће историја и показати.

Реплицирајући посланицима опозиције, он је рекао да СДС нема право да говори да је једино он заслужан за стварање Републике Српске, већ да су се и други људи равноправно борили за Српску.

Вишковић је навео да је био учесник протеклог рата и да има више ратног стажа од многих посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Посланик СДС-а Недељко Гламочак сматра да информацији о неуставној трансформацији дејтонске БиХ и утицају на положај и права Републике Српске нарушава дигнитет Народне скупштине Републике Српске и да парламент није ни требало да расправља о њој.

“У информацији је попљуван СДС, понављајући етикете о злочиначкој организацији и удруженом злочиначком подухвату, док се истовремено тражи јединство народних посланика о овом документу”, рекао је Гламочак.

Он је изразио захвалност посланицима из власти који нису ставили потпис на ову информацију.

Посланик СДС-а Давор Шешић сматра да је информација неприхватљив документ и да нема ефекта за јединство у Народној скупштини.

Посланик ПДП-а Љубиша Крунић оцијенио је да је информација неприхватљива јер има критичан и увредљив став према опозицији.

“Како је могуће да информација не садржи чињеницу да у посљедњих пет година ниједна надлежност није пренесена са Републике Српске на ниво БиХ”, рекао је Крунић.

Када је ријеч о декларација СДА, Крунић каже да то није правно обавезујући документ, већ страначки декларативни документ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана