Видовић: Милетићева жртва завјере судија и адвоката

nezavisne.com
Видовић: Милетићева жртва завјере судија и адвоката

Сарајево - Медијски извјештаји у ФБиХ да је судија Азра Милетић била у Судском вијећу Апелационог одјељења Суда БиХ које је пустило Бојана Цвијана из притвора су чисте измишљотине, саопштила је Васвија Видовић, сарајевски адвокат.

Она сматра да се лажним аргументима сугерише да има везе с кривичним дјелом које се њој ставља на терет наводећи да се у случају судије Милетић ради о адвокатско-судијској завјери.

"Бојан Цвијан је пуштен из притвора рјешењем првостепеног вијећа Суда БиХ од 16. јула 2013. године, које је поступало по упутама Апелационог вијећа Суда БиХ у чијем саставу није била судија Милетић, већ врсне судије Апелационог одјељења Суда БиХ Милош Бабић, Хилмо Вучинић и Мирза Јусуфовић. Одлуком Апелационог вијећа у чијем саставу је била судија Милетић из притвора су пуштени оптужени Мухамед Рамић, Љубиша Лаловић, Марко Крајишник, Владан Парађина и Драган Јевтовић, чији бранилац нисам ја", навела је она, пиши Независне новине.

Рекла је да је и у предмету "Лијановић" Апелационо вијеће Суда БиХ, чији је члан, поред других, била судија Милетић, дјеломично уважило жалбу одбране и према осумњиченима укинуло мјеру притвора и одредило им мјере забране. "Међутим, Уставни суд БиХ је, по апелацији одбране, у својој одлуци број АП-4309/14 од 18. децембра 2014. године закључио да није уопште било разлога за притвор по два основа те да је притвор према осумњиченима већ од његовог одређивања био незаконит, из чега јасно произилази да је Уставни суд БиХ донио знатно блажу одлуку за осумњичене од вијећа у којем је била судија Милетић", истакла је она.

Демантовала је да је она посредовала у запошљавању Ајле Бешлагић у "Аваз Рото Прес" и да јој није познато да је и Милетићева у томе учествовала.

"Наводи да је Ајла Бешлагић копирала документацију коју је достављала мени као браниоцу у предмету 'Лутка' су најцрња лаж фабрикована од тужиоца Дубравка Чампаре и његовог сарадника. Тај навод дисциплинске пријаве није ничим поткријепљен нити доказан, а у коначници је и изостављен из пријаве", навела је она и негирала да ју је било ко из обавјештајне заједнице обавијестио о прислушкивању Милетићеве. 

"Јавности је познато да ја у посљедње двије године отворено говорим о очигледном утицају политичких лобија и спрегама политичара и фамилијарности појединих тужилаца, као и непотизму у правосуђу, па је више него јасно да би ти тужиоци најрадије видјели мене у затвору", закључила је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана