Вехабија на мјесту замјеника директора

Ж. Д.
Вехабија на мјесту замјеника директора

СAРAЈЕВО - Замјеник директора Aгенције за форензичка испитивања и вјештачења Дамир Вејо је вехабија, а до именовања на ову функцију био је у Министарству безбједности БиХ гдје су против њега два пута покретане процедуре за дисциплински поступак, рекао је "Гласу Српске" извор из Министарства безбједности.

Исти извор казао је да Вејо никада није кажњен јер су иза њега стајале јаке радикалне испламске струје.

Додаје да је Вејо за врло кратко вријеме од обичног полицајца који је завршио школу Унутрашњих послова у којој је био осредњи ђак завршио и криминалистику и запослио се у Граничној полицији БиХ гдје је радио у Јединици граничне полиције на аеродрому.

- Кругови блиски џамији Краља Фахда га шаљу на специјализацију у Италију гдје врло брзо добија звање магистра што му постаје одскочна даска за даље напредовање. Он не крије да је вехабија што се види из његовог облачења, као и облачења његове супруге, која је потпуно умотана и покривена, каже тај извор.

Вејо је у Министарству безбједности до постављења на мјесто замјеника директора Aгенције за форензичка испитивања био шеф одсјека за организовани криминал.  

Занимљиво је да је у рекордном року добио потврду о безбједносном профилу коју му је дала Обавјештајно-безбједносна агенција.

- Око ангажмана Дамира Веје почела је да чачка и SIPA, али су и они врло брзо устукнули. Чак и поједини званичници SIPA Бошњаци отворено говоре да је Вејо вехабија и да му није мјесто у институцијама које имају било какву везу са безбједносним структурама и БиХ, каже извор из Министарства безбједности.

Успостављање Aгенције за форензичка испитивања и вјештачења, гдје је Вејо замјеник директора у оставци, један је од услова који је Босна и Херцеговина морала да испуни у процесу европских интеграција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана