Ухапшени осумњичени да су пуцали на свештеника

Агенције
Ухапшени осумњичени да су пуцали на свештеника

Дервента - Два мушкарца ухапшена су данас због сумње да су 31. маја напали православног свештеника Саву Тодоровића и његову супругу Јелицу у Календеровцима код Дервенте, речено је агенцијама у Центру јавне безбједности Добој.

Један ухапшени је са подручја општине Соколац, а други са подручја Бањалуке.

Хапшење је обавила добојска полиција у сарадњи са припадницима центара јавне безбједности Бањалука, Бијељина и Источно Сарајево.

Претходно су обављени претреси на осам локација и то по три на подручја Бањалуке и Бијељине, и два на подручју Сокоца. Том приликом изузети су трагови који ће бити послати на вјештачење.

Претреси су обављени на основу прибављене наредбе Окружног суда Добој, а све истражне радње вођене су под надзором добојског тужилаштва.

Полиција је у току дана саслушала више лица који су се могли довести у везу са овим разбојништвом.

Над ухапшенима је у току криминалистичка обрада. Они су од раније познати полицији по извршењу оваквих и сличних кривичних дјела на подручју Републике Српске.

Двојица наоружаних и маскираних разбојника провалила су у кућу и везали свештеника Тодоровића кога су физички малтретирали, а потом му пуцали у главу. Разбојници су везали и свештеникову супругу Јелицу и физички је малтретирали.

Неколико дана раније из њихове куће у Календеровцима украдени су лаптоп, златни накит и око 3.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана