У Суду одржано прво рочиште петорици осумњичених за тероризам

Срна
У Суду одржано прво рочиште петорици осумњичених за тероризам

Сарајево - У Суду БиХ одржано је прво рочиште петорици осумњичених за тероризам, који су ухапшени у полицијској акцији "Дамаск".

Бранилац једног од петорице осумњичених Адил Лозо рекао је за БХТ један да је одбрана темељно образложила да је ријеч о претпоставкама и процјенама које не наводе да постоје индиције да почињена кривична дјела.

Тужилаштво БиХ упутило је јуче Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за пет лица осумњичених за тероризам у акцији "Дамаск".

Након испитивања девет осумњичених, које је Сипа предала Тужилаштву БиХ, упућен је приједлог за одређивање притвора за Хусеина Боснића званог Билал /42/ из Бужима, Авдулаха Хасановића /73/ из Зворника, Енеса Мешића /27/ из Тузле, Емина Хоџића /20/ из Сарајева и Адема Карамују /31/ из Какња.

Према преосталој четворици осумњичених Тужилаштво БиХ ће покренути приједлог за одређивање мјера забране, које ће укључивати такозвани кућни притвор, односно забрану напуштања боравишта, забрану састајања са свједоцима и осумњиченима, те насумичну полицијску контролу присутности на адреси.

У оквиру акције "Дамаск", изведене по налогу Суда и Тужилаштва БиХ, 3. септембра ухапшено је 16 лица и извршен претрес на 17 локација на подручју Сарајева, Кисељака, Зенице, Маглаја, Ошве и Горње Бочине, Сребреника, Горње Маоче, Зворника, Тузле, Калесије, Бановића, Бужима и Теслића, ради проналаска и привременог изузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана