У “државним затвору” 300 особа

Д. М.
У “државним затвору” 300 особа

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Сви осуђеници које је осудио или мјеру притвора одредио Суд БиХ пребачени су из казнено-поправних установа из Републике Српске и ФБиХ у Завод за извршавање кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ или такозвани “државни затвор” у Источном Сарајеву.

Директор Завода Синиша Перковић потврдио је за наш лист да се од 30. децембра прошле године сва лица која је осудио Суд БиХ или им одредио притвор налазе у казнено-поправној институцији на чијем је челу.

- У Заводу се налазе 272 осуђена лица и 28 притвореника. Сва лица којима је казнене мјере изрекао Суд БиХ пребачена су у затвор у Источном Сарајеву - каже Перковић.

Помоћник министра правде Републике Српске за извршење кривичних санкција Перо Дуњић прецизирао је за “Глас Српске” колико осуђених лица је из затвора у Српској пребачено у тзв. “државни затвор”.

- Укупно 146 осуђених лица којима је казну изрекао Суд БиХ, а издржавали су је у казнено-поправним установа у надлежности министарства правде РС пребачено је у Завод за извршавање кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ у Источном Сарајеву. Ријеч је о свим лицима којима је казну изрекао Суд БиХ - каже Дуњић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана