У благом паду или стагнацији водостаји Сане и Уне

Глас Српске
У благом паду или стагнацији водостаји Сане и Уне

Лакташи - Предсједник Ватрогасног савеза Републике Српске Горан Стојаковић рекао је данас Срни да се стабилизује стање у поплавама угроженим подручјима у Српској, наводећи да су водостаји ријека у благом паду или у стагнацији.

Стојаковић је навео да се то односи на водостаје ријека Сане и Уне на подручју Приједора, Новог Града, Костајнице и Козарске Дубице, а да је ситуација још под контролом када је ријеч о савском сливу.


"Ту више проблема има због подземних вода него излијевања водотокова. Ако у наредном периоду не буде већих падавина, стање ће се за три-четири дана стабилизовати и доћи ће до пада водостаја", рекао је Стојаковић.

Он је навео да су на данашњој сједници Скупштине Ватрогасног савеза Српске усвојени финансијски извјештај за прошлу и планови за ову годину, међу којима је план утрошка финансијских средстава са посебног рачуна за реализацију техничког опремања ватрогасних јединица.

"Ове године смо тиме обухватили 21 локалну заједницу, а износ средстава планираних за реализацију је 3,3 милиона КМ. Ријеч је о поступцима јавних набавки ватрогасних возила и друге неопходне опреме", навео је Стојаковић.

Редовној сједници Ватрогасног савеза у Гламочанима код Лакташа присуствовало је 38 делегата, представника ватрогасних јединица из Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана