Турски војник EUFOR-а који је напао полицајца и конобаре пуштен због имунитета

АТВ
Турски војник EUFOR-а који је напао полицајца и конобаре пуштен због имунитета

Бањалука - До поноћи је био сасвим обичан гост и са дјевојком је попио два пива, прича газда бањалучког кафића "Комбо".

 Пред крај радног времена конобар је од припадника EUFOR-а тражио да плати пиће. Турски војник одједном је устао и ударио га шаком у лице. Физички је насрнуо и на другог конобара, почео да виче и разбија флаше по локалу.

 

Газда кафане, који не жели да даје изјаве, каже да су одмах звали полицију.

Полиција је дошла за 15 минута. Међутим, он је и даље наставио са недоличним понашањем. На кратко је полицајцима показао идентификацију EUFOR-а тражећи имунитет. Међутим, ухапшен је због недоличног понашања и нарушавања јавног реда и мира.

Како сазнајемо, припадник EUFOR-а се није смирио ни у полицијском ауту. На путу до станице, са задњег сједишта три пута је ударио у главу једног полицајца. Пошто су их била тројица, успјели су да га лише слободе. Преузела га је Управа за организовани и тешки криминал, а током ноћи на ноге се дигла и Међународна војна полиција.

Уз дуге цијеви, припадник EUFOR-а спроведен је и у Републичко јавно тужилаштво, што се до сада никада није догодило. У Тужилаштву нам је потврђено да се и тамо позвао на имунитет па је, након што је испитан пуштен на поступање Међународној војној полицији. Из канцеларије EUFOR-а о случају тек штуро саопштење.

"У складу са међународним процедурама Међународна војна полиција ће до краја истражити овај инцидент, сарађујући са локалном полицијом", наведено је из канцеларије EUFOR-а.

У међувремену, у полицији су испитани и конобари из "Комба". Алкотестом је утврђено да је припадник EUFOR-а имао 1,8 промила алкохола у крви. Републичком тужилаштву предат је извјештај о два кривична дјела: напад на службено лице и наношење лаких тјелесних повреда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана