Токић и Бајрић ослобођени оптужбе за националну мржњу због истицања заставе Армије РБиХ

nezavisne.com
Токић и Бајрић ослобођени оптужбе за националну мржњу због истицања заставе Армије РБиХ

Бањалука - Основни суд у Бањалуци данас је ослободио оптужбе предсједнику Бошњачког покрета Сејфудину Токићу и Аднану Бајрићу због истицања заставе Армије РБиХ с љиљанима 22. маја 2015. године.

У процесу који је трајао три године Окружно тужилаштво и њихови свједоци покушали су доказати да су Токић и Бајрић приликом конференције за новинаре у центру Бањалуке поводом дана пријема БиХ у УН истакли ратну заставу Армије РБиХ и тиме починили кривично дјело расне, вјерске и националне мржње, покушавајући истакнути доминацију једног народа наспрам других.

“Оптужени су поменуто кривично дјело починили 22. маја 2015, око 12 часова, у Српској улици у Бањалуци, простору између Градске управе и Храма Христа Спаситеља, за вријеме одржавања помена поводом годишњице страдања 12 беба у Клиничком центру Бањалука током 1992. године”, објављено је раније на интернет страници Окружног тужилаштва Бањалука, које је подигло оптужницу.

У завршној ријечи на посљедњем рочишту поступајући тужилац је промијенио текст оптужнице и затражио изрицање пресуде и казне затвора између 3 до 15 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана