Тодоровић: Није потврђен ниједан случај вируса корона у Бањалуци

Срна
Тодоровић: Није потврђен ниједан случај вируса корона у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић изјавила је данас да у овом граду није потврђен ниједан случај вируса корона, те да се до јуче у ову установу јавило 36 грађана који су боравили у италијанским покрајинама у којима се појавио овај вирус.

Тодоровићева је навела да ови грађани немају никаквих симптома инфекције, нити ограничења у кретању.

"Препоруке Свјетске здравствене организације су да се у оваквим случајевима грађани јаве како би здравствени радници имали увид у евентуално могуће кретање и број заражених на нашем простору", рекла је Тодоровићева новинарима.

Она је истакла да нема потребе за стварањем панике, јер према свим свјетским предвиђањима и статистикама, ријеч је о вирусу који углавном изазива блаже симптоме који пролазе без потребе за већим лијечењем.

"Само код имунокомпромитованих и старијих грађана, као и пацијената који имају проблема са респираторним и кардиоваскуларним системом може да изазове тежу клиничку слику", рекла је Тодоровићева.

Она је нагласила да су здравствене установе спремне да на прави начин одговоре на овај проблем, те подсјетила да су у протеклом периоду спремно дочекале и многе друге епидемије вируса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана