Тинејџери, уловите free интернет и зарадите на нету

Г.С.
Тинејџери, уловите free интернет и зарадите на нету

Кад питате многе успјешне предузетнике кад су почели радити, готово сви ће одговорити још као тинејџер. Било да радите нешто само током љета или за вријеме трајања школске године, рад током школовања донијеће вам огромну предност у будућности, а можете и зарадити како бисте себи купили нешто или отишли на неко путовање, а да притом не пати ваше учење или изласци с пријатељима.

Ако сте тинејџер, доносимо вам неколико идеја како лако можете зарадити новац. А с обзиром на то да вам је интернет неопходан, у овом мјесецу допуна у киосцима "Минутица" вриједи више.

"Минутица" награђује кориснике  у "M:tel" мрежи који свој рачун допуне на "Минутица" киосцима тако што ће сваког купца који свој рачун допуни са 3 КМ и више наградити са гратис 1GB интернета.

Испуњавајте online анкете

Ово је можда и најпопуларнији начин на који људи остварују online зараду на нашим просторима. Овим се посебно баве ученици којима је потребно нешто додатног новца, само ако се потруде.

Оно што се обично тражи у оваквој врсти посла јесте да гледате видео-садржаје, кликате на рекламе, гледате огласе, играте мини-игрице, итд… Нећете одмах добити велику зараду, али након неког времена може се накупити пристојна сума. Најпопуларнији сајт који се користи за овакав тип зараде јесте Swagbucks. Можете се потпуно бесплатно регистровати и почети са зарадом истог тренутка. Има још доста сајтова који се баве овом врстом online зараде, али Swagbucks је један од најпопуларнијих и најкоришћенијих. Потребно је издвојити мало више времена како би дошла озбиљнија зарада, немојте очекивати да ће вам платити све мјесечне трошкове, али џепарац је свакако добродошао.

Превођење аудио и видео-снимака

Превођење аудио и видео-снимака на енглеском језику је доста тражено у задње вријеме, тако да свако ко зна читати и писати на енглеском језику без проблема може одрадити видео и аудио-преводе. Послове можете пронаћи на страницама које спајају фриленсере и послодавце као што су UpWork, Freelancer, CloudPeeps, Toptal, Guru, PeoplePerHour, iFreelance, SimplyHired, Fiverr.

Послови су плаћени од пет до 50 долара по сату снимка за превод. Цијена по сату зависи и од договора с послодавцем, а исплата новца се обавља одмах по обављеном послу. На почетку, док не изградите профил с добрим оцјенама, зарада по сату аудио-снимка за превод је нешто мања. У претрагу на наведеним веб-страницама упишите трансцриптион, аудио трансцриптион, видео трансцриптион или нешто слично.

Блог

Постоје разни начини како се може зарађивати на блогу. Генерално, блогери своје знање о некој теми објављују кроз чланке на свом блогу. Чланци које блогери пишу најчешће су солуције за рјешење неког проблема који потенцијална публика има. Чланци су јавно доступни на интернету, тако да их свако може пронаћи. Људи с интересовањем за теме с блога проналазе чланке, најчешће путем Googleа. На свакој страници на блогу се приказују рекламе на које читаоци могу кликнути у случају да имају интересовање за производ који се промовише. Када читаоци кликну на оглас, власник блога добија новчану накнаду за то што је потенцијалног купца повезао с оглашивачем.

Велика предност блога у односу на друге начине је то што се на блогу може комбиновати више начина зараде. Прије него што направите блог, битно је знати да је блог у потпуности у вашем власништву.

Висина потенцијална зараде зависи од знана и упорности власника блога.

На почетку, док не објавите довољну количину садржаја која ће омогућити да се блог приказује на Googleеу, нема никакве зараде.

Ако конзистентно објављујете квалитетан садржај који ће привући читаоце, те их на неки од наведених начина уновчите, зарада од блога је неупитна.

Према мишљењу многих, блог је најбољи начин како зарадити на интернету. У блог је потребно уложити јако пуно времена, труда и рада, но свака минута рада на блогу се вишеструко исплати у будућности. Код блога вриједи пословица: "Колико труда, толико пара." У блог улажеш рад данас, како би ти у будућности константно генерисао зараду.

Допуна на "Минутици" вриједи више

С обзиром на то да је интернет данас готово неопходан свима, "Минутица" као највећи ланац киоска у Републици Српској награђује овим путем своје купце поклањајући им 1GB интернета у "M:tel" мрежи.

Приликом допуњавања рачуна сви ће добити поклон картицу која садржи код (испод сребрног премаза). Према упутству, слањем кода на дефинисани број, купац ће добити бесплатно 1GB интернета. Поклон картица вриједи три мјесеца, тако да се код може послати било кад у наведеном периоду до истека рока важења на картици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана