Tегелтија о приједлогу за директора ОБА: Сачекаћу став Комисије још неко вријеме

Срна
Tегелтија о приједлогу за директора ОБА: Сачекаћу став Комисије још неко вријеме

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да ће још неко вријеме сачекати на став Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА), а потом ће предложити Савјету министара именовање директора те агенције и његовог замјеника.

Телетија је рекао да је дуго времена прошло како је упућено писмо и затражен став Комисије, која очигледно има неких својих потешкоћа да се састане и заузме коначан став.

“Још неко вријеме даћемо шансу Комисији да изнесе свој став, као што су то урадили и други који учествују у процесу предлагања, а након тога, цијенећи мишљења која сам добио и која добијем, предложићу Савјету министара у редовну процедуру именовање директора и замјеника директора ОБА”, рекао је Тегелтија новинарима у Источном Сарајеву.

Он је подсјетио да је процедура именовања директора и замјеника директора ОБА у току и да је као предсједавајући Савјета министара предлагач.

“Коначну одлуку о томе доноси Савјет министара, али је у процедури именовања потребно прибавити мишљења замјеника предсједавајућег Савјета министара, Предсједништва БиХ и Заједничке комисије за надзор над радом ОБА”, подсјетио је Тегелтија.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана