Тегелтија, Кривокапић: Учинити ове просторе бољим

Срна
Тегелтија, Кривокапић: Учинити ове просторе бољим

БУДВА - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија истакао је током сусрета са премијером Црне Горе Здравком Кривокапићем да постоји потреба грађана обје земље да се ови простори учине бољим за живот, а то се може постићи само континуираним дијалогом, побољшањем инфраструктуре и јачањем економске сарадње.

Тегелтија је вечерас на маргинама Самита шефова влада Централноевропске иницијативе у Будви разговарао са Кривокапићем о унапређењу билатералне сарадње.

Саговорници су размијенили мишљења о могућности одржавања заједничке сједнице Владе Црне Горе и Савјета министара Босне и Херцеговине како би се убрзао рад на заједничким пројектима.

Тегелтија је рекао да је отворен простор за даљи развој сарадње у областима унапређења инфраструктурних веза, енергетике, туризма и образовања, не само путем билатералних односа, већ и кроз регионалне и мултилатералне иницијативе.

Додао је да је од посебне важности наставак сарадње на побољшању комуникационе повезаности двије државе како би се повећала трговинска размјена и олакшало путовање грађана. Исказао је интерес БиХ за наставком сарадње у области интеграција у ЕУ, саопштено је из Савјета министара.

Током сусрета истакнуто је да БиХ и Црна Гора имају добре и пријатељске односе без отворених питања, те да су развој и унапређење добросусједских односа у врху спољнополитичких приоритета обје државе.

Тегелтија је рекао да постоји потреба грађана обје земље да се ови простори учине бољим за живот, а то се може постићи само континуираним дијалогом, побољшањем инфраструктуре и јачањем економске сарадње.

С тим у вези, изразио је захвалност премијеру Кривокапићу на позиву за долазак на Самит шефова влада Централноевропске иницијативе у Будви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана