Сви путеви проходни на подручју Бањалуке

Глас Српске
Сви путеви проходни на подручју Бањалуке

Бањалука - Сви путеви у градским и приградским насељима на подручју Бањалуке су проходни и саобраћај се одвија несметано, речено је Срни у градском Одјељењу за саобраћај и путеве.

Начелник Одјељења Славиша Сандић рекао је да су све екипе зимске службе, које чисте шест градских и осам сеоских подручја, јутрос биле на терену, те да нема значајнијих пријава са терена да има проблема у саобраћају.


"С обзиром на ниску температуру, која је најављена за ноћас, настојаћемо да благовремено буду посути со и абразивни материјал, тако да би се и у јутарњим часовима сабраћај одвијао без проблема", рекао је Сандић.

Сандић је навео да се јавни линијски превоз путника одвија по реду вожње, те је напоменуо да је јутрос пријављено да није пошао аутобус према Чокорима, али је та дионица у међувремену очишћена и сада јавни превоз одвија несметано.

Он је позвао грађане да поштују Одлуку о комуналном реду, односно да очисте снијег испред својих кућа и стамбених зграда, те да га не бацају на јавне површине.

Сандић је подсјетио да су законом прописане казне у случају непоштивања прописа, али како вјерује да за потезањем таквих мјера неће бити потребе.

Он је напоменуо да на сајту града грађани могу да провјере које предузеће је задужено за чишћење снијега, као и да имају бројеви телефона надзорних органа на које се могу упутити примједбе ако неке дионице нису довољно очишћене, да би се благовремено реаговало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана