Сутра почиње исплата повећаних пензија

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Министарство финансија Републике Српске је обезбиједило средства за исплату јунских пензија у Републици Српској, како би од сутра могла почети исплата корисницима у Републици Српској, Федерацији БиХ и иностранству, у нето износу 115.9 милиона КМ.

"Министарство финансија и Влада Републике Српске ће и даље пратити макроекономска кретања и потребе корисника права на пензијско инвалидску заштиту у складу са којима ће бити вршена даља усклађивања", саопштено је из Министарства финансија.

Додаје се да су у складу са опредјељењем Владе Републике Српске, да усљед ублажавања посљедица инфлаторних кретања пружи подршку најстаријој популацији, мајске пензије повећане за 10%.

Ово је друго повећање пензија у Републици Српској од почетка године, од када су повећане за 14%.

Министарство наводи да је у плану исплата једнократне помоћи свим пензионерима у Републици Српској, за шта су Ребалансом буџета обезбијеђена средства.

Укупан износ потребан за исплату пензија на годишњем нивоу је Ребалансом повећан за 89,8 милиона у односу на планирани буџет и износи укупно 1,360 (милијарду и 360 милиона) КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана