Сутра облачно уз сунчане интервале

Срна
Сутра облачно уз сунчане интервале

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује промјенљиво облачно вријеме уз мало кише и дуже сунчане интервале.

У јутарњим часовима биће облачно, на западу и дијелу сјевера са пролазном кишом, на југу са пљусковима, а око ријека и по котлинама могућа је магла.

Јутарња температура износиће од пет до 11, на планинама око два степена, а на истоку на висини понегдје је могућ и слаб мраз.

Највиша дневна температура биће од 10 до 18 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, претежно јужних смјерова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода данас је било претежно облачно вријеме.

Температура измјерена у 13.00 часова: Бјелашница три, Бањалука 10, Хан Пијесак 11, Сарајево, Гацко и Чемерно 12, Калиновик, Мраковица, Соколац и Србац 13, Ливно 15, Добој, Брчко, Бугојно и Фоча 16, Бијељина, Билећа, Вишеград, Мркоњић Град, Приједор, Требиње и Шипово 17, Рудо и Мостар 18, Нови Град, Рибник и Сребреница 19 степени Целзијусових.

У уторак, 19. новембра, ујутро ће бити облачно, уз преовлађујуће ниску облачност, понегдје са маглом по котлинама и око ријека. Током дана очекује се облачно и тмурно уз понеку кап кише.

Јутарња температура биће од четири до девет, на планинама око један, а највиша износиће од 10 до 16, на планинама око седам степени Целзијусових.

У сриједу, 20. новембра, јутро ће бити облачно са слабом кишом мјестимично на југу и централним крајевима и маглом око ријека.

Током дана очекује се постепено разведравање, прво у западним крајевима, уз све више сунчаних интервала.

Јутарња температура биће од четири до девет, на планинама око један степен, а у вишим предјелима сарајевско-романијске регије и слаб мраз.

Највиша дневна температура износиће од 10 до 15, на планинама око осам степени Целзијусових.

У четвртак, 21. новембра, ујутро се очекује мало до умјерено облачно и свежије, на вишим планинама и слаб мраз, а око ријека и по котлинама магла.

Током дана могућа је умерено ниска облачност и рјеђи сунчани интервали, а понегдје се магла може задржати до поднева.

Јутарња температура биће од три до седам, на планинама око један степен, а на истоку на висини слаб мраз.

Највиша дневна температура ваздуха биће од девет до 15, на планинама око седам степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана