Сутра дан жалости у РС и Федерацији БиХ

Срна
Сутра дан жалости у РС и Федерацији БиХ

Бањалука - У Републици Српској сутра ће бити дан жалости поводом терористичког напада у полицијској станици у Зворнику, у којем је живот изгубио припадник Министарства унутрашњих послова Српске Драган Ђурић, одлучила је Влада Српске на телефонској сједници.

Влада Српске је одредила и делегацију која ће присуствовати сахрани страдалог полицајца Ђурића, а чиниће је потпредсједник Владе Антон Касиповић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић

Драган Ђурић биће сахрањен сутра у 13.00 часова уз највише полицијске почасти на гробљу Каракај у Зворнику.

Ђурић је убијен синоћ у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника.

Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић. Ибрић, који је током напада узвикивао “Алаху екбер”, ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.

Сутра дан жалости и у Федерацији

Сарајево - У Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити дан жалости поводом терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику, у којем је живот изгубио припадник Министарства унутрашњих послова Српске Драган Ђурић.
У саопштењу из федералне Владе наводи се да се дан жалости обиљежава обавезним истицањем заставе БиХ на пола копља, односно јарбола на зградама Владе и институција ФБиХ.

Медијске куће на територији овог ентитета дужне су прилагодити своје програмске садржаје дану жалости, наводи се у одлуци, коју је федерална Влада донијела на хитној сједници.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана