Стразбур засад сачувао стан Цветковићима

Ж. Д.
Стразбур засад сачувао стан Цветковићима

Сарајево - Принудна деложација породице Слободана Цветковића, шеста по реду, јуче је одгођена захваљујући одлуци Европског суда за људска права у Стразбуру. Цветковићи и даље настављају борбу за своју имовину у Сарајеву.

- На основу одлуке Европског суда за људска права у Стразбуру деложација моје породице из стана за који се боримо годинама је одложена. Све је било спремно да нас иселе. Стигли су и представници Службе за заједничке послове органа и тијела ФБиХ и представници општине Ново Сарајево да нас иселе. Дошла су чак и кола хитне помоћи због мог болесног сина Синише, али захваљујући адвокату који нам је јавио за ову одлуку Европског суда ми смо још у свом животном простору - рекао је за "Глас Српске" Слободан Цветковић.

Каже да је некако у исто вријеме јуче стигло и обавјештење адвоката и сви они који му од живота праве пакао.

- Није ми јасно због чега су и мени и мојој породици ставили мету на чело. Ја сам цијели свој радни вијек као медицински радник помагао људима не питајући никога како се зове, нити ме је занимало да ли је онај коме помоћ треба Србин, Хрват или Бошњак. Сада су одлучили да мој стан додијеле неком "златном љиљану" и живот су нам претворили у ноћну мору - каже Цветковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана