Strazbur zasad sačuvao stan Cvetkovićima

Ž. D.
Strazbur zasad sačuvao stan Cvetkovićima

Sarajevo - Prinudna deložacija porodice Slobodana Cvetkovića, šesta po redu, juče je odgođena zahvaljujući odluci Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu. Cvetkovići i dalje nastavljaju borbu za svoju imovinu u Sarajevu.

- Na osnovu odluke Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu deložacija moje porodice iz stana za koji se borimo godinama je odložena. Sve je bilo spremno da nas isele. Stigli su i predstavnici Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH i predstavnici opštine Novo Sarajevo da nas isele. Došla su čak i kola hitne pomoći zbog mog bolesnog sina Siniše, ali zahvaljujući advokatu koji nam je javio za ovu odluku Evropskog suda mi smo još u svom životnom prostoru - rekao je za "Glas Srpske" Slobodan Cvetković.

Kaže da je nekako u isto vrijeme juče stiglo i obavještenje advokata i svi oni koji mu od života prave pakao.

- Nije mi jasno zbog čega su i meni i mojoj porodici stavili metu na čelo. Ja sam cijeli svoj radni vijek kao medicinski radnik pomagao ljudima ne pitajući nikoga kako se zove, niti me je zanimalo da li je onaj kome pomoć treba Srbin, Hrvat ili Bošnjak. Sada su odlučili da moj stan dodijele nekom "zlatnom ljiljanu" i život su nam pretvorili u noćnu moru - kaže Cvetković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana