Стиже ли нам више сунца, прогноза времена за наредну седмицу

Срна
Стиже ли нам више сунца, прогноза времена за наредну седмицу

Према прогнози хидрометеоролошког завода ФБиХ, у недјељу, 17. октобра, у Босни се очекује умјерено до претежно облачно вријеме, уз постепено разведравање током дана. У Херцеговини претежно сунчано. Вјетар слаб промјенљивог смјера. Јутарња температура од 2 до 8, на југу до 12, а дневна од 11 до 17, на југу до 20 степени Целзијусових.

Првог дана наредне седмице, 18 октобра, према прогнози, јутро ће бити сунчано. У јутарњим сатима и већи дио пријеподнева у Босни по котлинама и уз ријечне токове биће магле и ниске наоблаке. Током дана очекује се умјерен пораст наоблаке. Јутарња температура од 3 до 9, на југу до 12, а дневна од 15 до 21 степени Целзијусових.

За уторак, 19. октобра, прогнозира се сунчано уз малу до умјерену облачност. У јутарњим сатима и дио пријеподнева по котлинама Босне и уз ријечне токове може бити магле. Јутарња температура од 2 до 8, на југу до 12, а дневна од 16 до 22 степени.

У сриједу, према прогнози Завода, очекује се сунчано уз умјерену облачност. У јутарњим сатима магла по котлинама Босне. Очекиване јутарње температуре од 3 до 9, на југу до 12, а дневна од 16 до 22 степени.

У периоду од 18. па до краја прогнозног периода очекује се промјенљиво вријеме са повремено слабом кишом.

На југу земље се очекује промјенљиво облачно и дјелимично сунчано. Температуре ваздуха у благом порасту.

Минималне температуре биће у распону од 5 и 10 у Босни, до 14 степени у Херцеговини. Максималне температуре варираће између 11 и 16 у Босни, на југу Херцеговине до 18 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана