Стевандић: Српска способна да заштити своје одлуке

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Уставни суд БиХ је, бавећи се политичком арбитражом у корист само једне стране, сам делегитимисао своју правосудну функцију, али је Република Српска способна да заштити своје одлуке, оцијенио је за Срну предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић.

Стевандић је истакао да је Уставни суд БиХ са три странца и сталним прегласавањем Срба и Хрвата озбиљан узрок кризе у БиХ јер се труди да стално продуби подјеле.

"Дјелим мишљење /предсједника Српске Милодада/ Додика да је Српска спосбна да заштити своје одлуке и самостално одлучује. С друге стране, у Федерацији БиХ постоји десетине и десетине одлука које је донио тај суд и које нису спроведене, тако да не треба ником пружати наду да мисли како ће натјерати Српску да она спроводи одлуке када их много није спроведено у ФБиХ", рекоа је Стевандић, реагујући на одлуку Уставног суда БиХ којом је оцијењено да Закон о лијековима и медицинским средствима Српске и Закон о допунама Закона о републичкој управи, "нису у складу са Уставом БиХ".

Он је нагласио да треба имати у виду да су капацитети Републике Српске данас још јачи и у Парламентарној скупштини БиХ и у Народној скупштини Српске и у свим клубовима у Вијећу народа Срспке, те да је сарзила свијест о томе да је Српска способнија и оперативнија.

Уставни суд БиХ тврди да Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске и Закон о допунама Закона о републичкој управи "нису у складу са Уставом БиХ", те је донио одлуку да "их укине".

Одлуку је Уставни суд БиХ донио по захтјеву Шефика Џаферовића, који је поднио док је био предсједавајући Предсједништва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана