СНСД не одустаје одсмјене Џаферовића

Жељка Домазет
СНСД не одустаје одсмјене Џаферовића

Сарајево - Посланици СНСД-а и јуче су напустили сједницу Представничког дома Парламента БиХ јер ни на проширеном Колегијуму ни на сједници није било подршке да у дневни ред буде увршћена њихова иницијатива за смјену предсједавајућег овог дома Шефика Џаферовића.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац затражио је да иницијатива за смјену Џаферовића буде увршћена у дневни ред због постојања озбиљних оптужби на његов рачун, односно чињенице да је потпредсједник ФБиХ Мирсад Кебо предао Тужилаштву БиХ обимну документацију, која се односи на ратне догађаје и злочине почињене над Србима у Возући код Завидовића, а у којој се помиње и Џаферовићево име.

- Ми смо и на претходној сједници изнијели низ образложења и чињеница које указују да постоји очигледна политичка одговорност Џаферовића и да би о томе требало да се изјасни Парламент. Сматрамо да Џаферовић не може бити члан Колегијума Представничког дома - рекао је Кошарац.

Он је послије напуштања сједнице нагласио да посланике СНСД-а нико неће спријечити да у Парламенту БиХ отварају питање ратних злочина почињених над Србима у БиХ.

- Посланици СНСД-а забринути су због тога што у БиХ немају саговорника о питању одговорности за прикривање ратног злочина. Не можемо да вјерујемо да нема политичке зрелости, не само странака у ФБиХ, већ и у РС да би на темељу политичког дијалога утврдили политичку одговорност Џаферовића - истакао је Кошарац.

Према његовој оцјени, то је пораз, прије свега, оних који желе да развијају БиХ. ...

 

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана