СМС поруком од Стеванчевића тражила 1.500 КМ

Н. Т.
СМС поруком од Стеванчевића тражила 1.500 КМ

БАЊАЛУКА - Бивши посланик у Народној скупштини Републике Српске Илија Стеванчевић (83) и савјетник у Влади РС пријавио је полицији да му је суграђанка Драгана Д. (43) послала пријетећу СМС поруку у којој је тражила да јој плати 1.500 КМ, сазнаје “Глас Српске”.

Стеванчевић је овај случај пријавио 22. јануара и полицајцима рекао да је пријетећу поруку примио дан раније око 13 часова. 

Полиција је одмах покренула истрагу и пронашла поменуту жену те од ње узела изјаву. Она је, како сазнајемо, полицајцима рекла да је послала поруку и изјавила да је раније била у емотивној вези са Стеванчевићем те да није жељела да га уплаши.

- Према њеним ријечима током њихове емотивне везе  настали су одређени неријешени финансијски проблеми. Рекла је да је СМС поруку послала у стању афекта и узнемирености те да није имала намјеру да изазове неугодан осјећај код Стеванчевића - казао је извор упућен у овај случај.

Додао је да је Драгана Д. након што је од ње узета изјава пуштена на слободу и није хапшена, док се истрага наставља.

Према ријечима нашег извора о свему је обавијештено Окружно тужилаштво у Бањалуци које је тражило да се након документовања случаја о томе достави извјештај.

Полицијска управа Бањалука је на упит “Гласа Српске”, наводећи иницијале потврдила, да је бивши посланик пријавио пријетње. Питали смо их да ли је тачно да је Стеванчевић пријавио полицији да је примио пријетећу поруку од Драгане Д. 

- Обавјештавамо вас да су полицијски службеници Полицијске управе Бањалука запримили пријаву од лица И. С. У току је рад на утврђивању чињеница и околности поменуте пријаве - одговорили су из ПУ Бањалука не наводећи више детаља.

Стеванчевић је “Гласу Српске” прво изјавио да није тачно да је пријавио пријетње, а након што смо му рекли да имамо потврду да јесте, он је спустио слушалицу.

Н. Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана