Скупштина ГО СДС-а прекинута због недостатка кворума

РТРС
Скупштина ГО СДС-а прекинута због недостатка кворума

Бањалука - Скупштина Градског одбора СДС, на којој је требало да буде изабран нови предсједник, прекинута је због недостатка кворума, а већ на почетку скупштине дио делегата је напустио сједницу, јер нису прихватили дневни ред који је предложио предсједник Градског одбора Огњен Тадић.

Наставак сједнице заказан је за 12. септембар, а до тада Тадић остаје на челу Градског одбора СДС. Тадић је истакао да захтијева да делегати прихвате његов план за наредни изборни процес и јачање странке, али није образложио о каквом плану је ријеч.

Сједница је почела, а убрзо и завршила. Огњен Тадић тако није ни стигао да изложи свој план за, како га је назвао, јачање капацитета странке. Очекује да ће сљедећи пут добити већу подршку, а кривца за данашњу узаврелу атмосферу на сједници види у ранијим превирањима унутар странке због којих је и дошло до раскола.

"Ово је невјероватна ствар. Овдје се не ради о томе да су људи против мене, већ да они желе да ја наставим да водим ГО, а ја опет кажем да имам план који је бољи од тога, а моја намјера је да га понудим делегатима. - Јесте ли? - Нису га ни чули", каже Тадић.

А нису га чули јер су већ изашли из сале да би се, наводно, консултовали, због чега није било кворума. Управо ови делегати, чини се, не желе да Тадић оде са функције предсједника Градског одбора.

Као један од могућих кандидата, који претендује на Тадићево мјесто је Бранко Блануша, који није хтио пред нашу камеру.

Ово је само наставак превирања која су почела када је Ненад Стевандић изашао из странке оптуживши Огњена Тадића и Младена Босића за изборни пораз. Стевандић је тада рекао да би због тога морали поднијети оставке, а не наградити себе фотељама у Сарајеву.

Посљедњих мјесеци СДС су напустила четири потпредсједника, један народни посланик и један одборник – што додатно поткрепљује причу како у бањалучком СДС влада незадовољство.

Оставка или не, тек, Огњен Тадић је своје намјере назвао планом за опоравак странке. Познаваоци прилика тврде да би Тадићев одлазак могао да буде резултат нерада – противници у странци замјерају му што је на бањалучку страначку функцију заборавио чим је добио ону у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана