Шеранић у Салцбургу: Постоји још много непознаница, морамо поштовати мјере

Г.С.
Шеранић у Салцбургу: Постоји још много непознаница, морамо поштовати мјере

САЛЦБУРГ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је на Европском самиту у Салцбургу да постоји још много непознаница о вирусу корона, те да и даље морамо бити опрезни и поштовати епидемиолошке мјере.

Шеранић је истакао да је у пандемији вируса корона изузетно важна комуникација са грађанима, јер они су ти који су морали да разумију епидемиолошке мјере и да их спроводе.

- Епидемиолошко прилагођавање је изузетно важно и како ће људи разумјети поруке. Осјећај несигурности и страха су очекивана реакција на пандемију, а информацијама које дајемо ми покушавамо да људима објаснимо научне чињенице и да на основу тога они својим понашањем заштите своје здравље - рекао је Шеранић учествујући на панелу "Медицинска истраживања и пандемија".

Када је у питању међународна координација, Шеранић је рекао да је задатак институција и здравствене струке био да приједлоге Свјетске здравствене организације претвори у препоруке и мјере.

- Те информације су нам потребне да видимо са каквим се проблемима суочавамо и врло је важно пренијети људима адекватне, стручне и научно утемељене чињенице. Ми то у Републици Српској радимо, нарочито очекујући сезону грипа, гдје морамо људима пренијети поруке како би требали да се понашамо у наредним мјесецима - рекао је он, преноси РТРС:

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана