Селак: Прошло је вријеме уцјена и интервенција

Срна
Селак: Прошло је вријеме уцјена и интервенција

Разградња Дејтона, бонска овлаштења и политике које за циљ имају укидање Републике Српске, су реалност и наша одговорност је да донесемо одлуке по тим питањима које су у најбољем интересу грађана, истакао је народни посланик Социјалистичке партије Горан Селак током засиједања посебне сједнице Парламента Српске.

Селак је нагласио да нефункционална БиХ и назадне политике, као и наметнуте одлуке високих представника данас дају резултате на које се упозоравало годинама.

-       Имамо  неуставне одлуке високих представника, одлуке Уставног суда БиХ који излази из својих овлаштења, али и питање функциоисања и оправданости постојања појединих заједничких институција и то су све проблеми које прије или касније свакако морамо да ријешимо. Прошло је вријеме прегласавања и призивања интервенција. Можемо и требамо да рјешавамо проблеме у договору са Федерацијом, јер је тако и дефинисано Дејтонским мировним споразумом. Али ако тамо заиста немамо саговорнике, онда морамо да их рјешавамо сами, у најбољем интересу људи које представљамо и то је велика одговорност.  Инсистирање на бонским овлаштењима, уцјене, махање декларацијама и разградња Дејтона, могу само додатно да убрзају тај процес – истакао је Селак. 

Народна Скупштина Републике Српске јуче је усвојила Информацију о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај и права Републике Српске, те донијела 20 закључака које је предложила владајућа већина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана