Селак најавио долазак на сутрашњу сједницу Главног одбора у Добоју

Срна
Селак најавио долазак на сутрашњу сједницу Главног одбора у Добоју

БАЊАЛУКА - Посланик Социјалистичке партије /СП/ у Народној скупштини Горан Селак најавио је долазак на сутрашњу сједницу Главног одбора партије у Добоју, иако није позван.

Селак је позвао на јединство у партији у цијелој Републици Српској и поручио да чланови СП-а неће дозволити цијепање партије.

Он је рекао и да су на данашњи скуп у Бањалуци, који су организовали чланови и симпатизери странке, дошли да подрже њега и народне посланике из овог града које је предсједник СП-а Петар Ђокић искључио из странке.

Селак, који је и предсједник Градског одбора СП-а у Бањалуци, рекао је да су позвали Ђокић да се повуче са чела партије, из министарства којим управља и из Владе Српске, али да је он посегао за најоштријим одлукама “кршећи статут партије”.

Селак тврди да га само Конгрес партије, који га је изабрао, може и смијенити.

Посланик СП-а Андреа Дорић рекла је да још није искључена из странке, али да је дошла да подржи Селака због, како је објаснила, изузетног резултата оствареног на изборима 2018. године.

Она је навела да лидер странке није желио да саслуша њихове замјерке на проблеме у министарству које воде и на поступке које се односе на кадровску политику.

Ђокић је искључио из партије Максима Скоку, Горана Селака и Миленка Савановића, те додао како очекује да мандати у Народној скупштини Републике Српске буду враћени овој политичкој партији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана