Шековићи: Украдену помоћ возили болничким возилима

Горан Маунага
Шековићи: Украдену помоћ возили болничким возилима

Шековићи - Два санитетска возила за дијализу Дома здравља у Шековићима натоварена су пакетима хуманитарне помоћи у фабрици "Мермер" која је истоварена и сакривена у гаражу возача санитета Драгана Стјепановића у мјесту Жељезник.

Свједоци крађе хуманитарне помоћи, која се одиграла у недјељу, испричали су "Гласу Српске" да Стјепановић у тој гаражи има продавницу која је раније била пријављена, али је прије неколико година званично одјављена.

- Возилима су управљали Стјепановић и један његов радни колега. Оба возила служе за превоз пацијената који иду на дијализу. Натоварена су у магацину фирме "Мермер" гдје Црвени крст складишти пристигли хуманитарну помоћ. Возила су била дупке пуна, а све је истоварено у Стјепановићевој гаражи, односно продавници у Жељезнику - тврде наши саговорници.

Они кажу да се роба из хуманитарне помоћи продаје у Стјепановићевој продавници коју скрива од очију јавности откако ради на дивље.

- Робу продају укућани, који силазе у продавницу након што им купац позвони - казали су наши саговорници.

Директор Дома здравља Шековићи Сњежан Сокић каже да је одобрио да санитетским возилом у Дом здравља буде превезен велики индустријски усисивач, нешто инфузија и завоја.

- Помоћ је стигла из Љубљане, звали су ме пошиљалац и секретар Црвеног крста Будо Станимировић. Одобрио сам да возач у комбију то превезе у Дом здравља. Не знам гдје су то натоварили, али усисивач и инфузије су стигли у Дом здравља - каже Сокић, наводећи да не зна да ли је тим возилом Стјепановић возио неку другу робу.

Стјепановић је рекао да је по одобрењу директора Дома здравља у ту установу одвезао усисивач и инфузије које је натоварио са шлепера, а не у "Мермеру", а да је све остало инсинуација болесних људи. Додао је и да је одвезао 55 пакета у Жељезник за породице за које постоји списак, али да то није истоварено у његову продавницу.

- Ако Црвени крст нема возила, није кривично дјело ако им ми помогнемо. Народ у Шековићима је луд, болестан и стока да не можеш никоме ни да помогнеш. Ја сам продавницу у Жељезнику затворио прије три године. Мој ујак је послао сву ту помоћ - каже Стјепановић устврдивши да се не ради о санитетском него о путничком возилу и да је роба превожена само једним возилом, које је возио његов колега.

Од када се вода повукла и почела подјела хуманитарне помоћи, у Шековићима не престају махинације. "Глас Српске" је објавио да су општински функционери СДС-а и ПДП-а у Шековићима "заратили" у вези са подјелом хуманитарне помоћи оптужујући једни друге за махинације том помоћи. Након тога на сједници Скупштине општине Шековићи није усвојен ниједан извјештај, а донесен је закључак да буде покренута истрага о одговорности свих надлежних, од начелника општине као команданта Цивилне заштите до предсједника Црвеног крста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана