Савјетница Нетанијахуа позитивна на вирус корона

Срна
Савјетница Нетанијахуа позитивна на вирус корона

ТЕЛ АВИВ - Савјетница израелског премијера Бењамина Нетанијахуа, с којом се премијер састао у четвртак, позитивна је на вирус корона, саопштили су данас израелски званичници.

Вијест о томе да је савјетница Нетанијахуа, Ривка Палух, заражена корона вирусом изазвала је забринутост да је можда и сам премијер угрожен, преноси Тајмз оф Израел.

Она је тестирана неколико сати након што је њен супруг, који је такође заражен, одведен у болницу.

Из кабинета Нетанијахуа рекли су за медије да ће поступати у складу са смјерницама Министарства здравља, што вјероватно значи да ће премијер и други помоћници или посланици морати да се подвргну 14-одневном карантину.

“Реаговаћемо у складу са директивама Министарства здравља”, рекао је неименовани званичник, који је објавио да је саветница заражена, преноси Ројтерс.

Израелски медији наводе да је Палух била на седници парламента прошле недеље, којој је присуствовао и Нетанијаху, као и опозициони посланици.

Из кабинета премијера раније је потврђено да се она сусрела са Нетанијахуом у четвртак, али је речено да су они држали одговарајућу дистанцу.

Нетанијаху је из предострожности тестиран на корона вирус 15. марта, а резултат је био негативан, саопштено је из његовог кабинета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана